刷题刷出新高度,偷偷领先!偷偷领先!偷偷领先! 关注我们,悄悄成为最优秀的自己!

单选题

Question 21 is based on the passage you have just heard.

A
They found it easy to control their emotions.
B
They struggled to handle negative emotions.
C
They were more eager to enjoy a movie.
D
They were less affected by sad movies.
使用微信搜索喵呜刷题,轻松应对考试!

答案:

D

解析:

听力原文

      “One 60-minute run can add 7 hours to your life.” This was a claim made by The Times last week. The claim was based on a new review of studies about the effects of running. (19) [The review concluded that on average, runners live 3 years longer than non-runners, and that running does more to extend life than any other form of exercise.] But there’s more to running than its health benefits. (20) [Research published in recent years has shown that running changes your brain and mind in some fascinating ways, from increasing your brain function to regulating your emotions.]

        However, the precise effects vary according to whether you engage in short, fast running or long distance running. For example, in one study, researchers compared participants’ ability to learn new words after several minutes of intense running and after 40 minutes of gentle running. Participants were able to learn 20% faster after the intense running, and they showed a superior memory when tested again a week later. (21) [In another study, researchers asked volunteers to jog for 30 minutes and then show them clips from a sad movie.] Participants who usually struggled to handle negative emotions were more intensely affected by the sad clips, just as you expect. (21) [But crucially, this was less so if they had completed the 30-minutes jog.] The researchers said moderate exercise appears to have helped those participants to be less vulnerable to the impact of the sad movie.

21. What did another study find about the participants after they had a 30 minute jog?

解析:D。录音中提到,在另一项研究中,研究人员要求志愿者慢跑30分钟,然后给他们看悲伤电影的片段,而那些经常需要艰难应对负面情绪的参与者更容易受到悲伤片段的影响,关键是如果他们完成了30分钟的慢跑,这种情况(this)就没那么严重了。录音中的this指的就是上一句的affected by the sad clips,D项与此内容相符,其中的less affected对应录音中的this was less,故D项为正确答案。

错项排除:录音中提到,如果他们完成了30分钟的慢跑,这种情况(受悲伤电影影响)就没那么严重了,但不等于很容易控制情绪,A项过度引申,故排除。B项利用录音中的struggled to handle negative emotions进行干扰,但录音中说的是艰难地应对负面情绪的参与者如果慢跑30分钟,情况就没那么严重,并不是说struggled to handle negative emotions是在慢跑30分钟后产生的结果,故B项排除。C项eager to enjoy a movie在录音中无依据,故排除。

创作类型:
原创

本文链接:Question 21 is based on the passage you have just

版权声明:本站点所有文章除特别声明外,均采用 CC BY-NC-SA 4.0 许可协议。转载请注明文章出处。

让学习像火箭一样快速,微信扫码,获取考试解析、体验刷题服务,开启你的学习加速器!

分享考题
share