刷题刷出新高度,偷偷领先!偷偷领先!偷偷领先! 关注我们,悄悄成为最优秀的自己!

单选题

        Why it matters that teens are reading less

【A】Most of us spend much more with digital media than we did a decade ago. But today’s teens have grown up with smartphones. Compared with teens a couple of decades ago, the way they interact with traditional media like books and movies is fundamentally different.

【B】Analysis of surveys of over one million teens in the United States collected since 1976 reveals a major shift in how teens are spending their leisure time. Paper books are being ignored, in favor of screens. Digital devices are changing other behaviors, too. More and more, young people choose spending time on their electronic devices over engaging in other activities, regardless of the type. Indeed, by 2016, the average American high school senior said they spent six hours a day writing text messages, on social media, and online during their free time. And that covers just three activities, and if other digital media activities were included, that estimate would no doubt rise.

【C】Teens did not always spend that much time with digital media. Online time has doubled since 2006, and social media use has moved from a periodic activity to a daily one in the same period. By 2016, nearly nine out of ten young women in the 12th grade said they visited social media sites every day. Meanwhile, time spent playing video games rose from under an hour a day to an hour and a half on average. One out of ten American 8th grace students in 2016 spent 40 hours a week or more playing video games. Let me emphasize that this is equal to the time most adults spend per week at work.

【D】If teens are spending so much time using electronic devices, does that mean they have to give up some other activities? Maybe not. Over the years, many scholars have insisted that time online does not necessarily take away time spent engaging with traditional media or on other activities. Some people, they argue, are just more interested in certain kinds of media and entertainment. Thus, using more of one type of media does not necessarily mean less of the other.

【E】That may be true, but that still does not tell us much about what happens across a whole generation of people when time spent on digital media grows. Large surveys conducted over the course of many years tell us that American youth are not going to the cinema nearly as often as they did in the past. While 70 percent of 8th and 10th grade students used to go to the movies once a month or more, now only about half do this. More and more, watching a movie is something teens choose to do on their electronic devices. Why is this a problem? One reason is that going to the cinema is generally a social activity. Now, watching movies is something that most teens do alone. This fits a larger pattern. In another analysis, researchers found that today’s teens go out with their friends much less often than previous generations did.

【F】But the trends related to movies are less disturbing compared with the change in how teens spend their time. Research has revealed an enormous decline in reading. In 1980, about 60 percent of senior high school students said they read a book, newspaper or magazine every day that was not assigned for school. By 2016, only 16 percent did. This is a huge drop and it is important to note that this was not merely a decline in reading paper books, newspapers or magazines. The survey allowed for reading materials on a digital device.

【G】Indeed, the number of senior high school students who said they had not read any books for pleasure in the last year was one out of three by 2016. That is triple the number from two decades ago. For today’s youth, books, newspapers and magazines have less and less of a presence in their daily lives. Of course, teens are still reading. But they are generally reading short texts. Most of them are not reading long articles or books that explore deep themes and require critical thinking and reflection. Perhaps not accidentally, in 2016 reading scores were the lowest they have ever been since 1972.

【H】This might present problems for young people later on. When high school students go on to college, their past and current reading habits will influence their academic performance. Imagine going from reading texts as short as one or two sentences to trying to read entire books written in complex language and containing sophisticated ideas. Reading and comprehending longer books and chapters takes practice, and American teens are no longer getting that practice.

【I】So how can this problem be solved? Should parents and teachers take away teens’ smartphones and replace them with paper books? Probably not. Research has shown that smartphones are currently American teens’ main form of social communication. This means that, without a smartphone, teens are likely to feel isolated from their peers. However, that does not mean teens need to use electronic devices as often as they do now. Data connecting excessive digital media time to mental health issues suggests a limit of two hours a day of free time spent with screens, a restriction that will also allow time for other activities—like going to the movies with friends or reading longer, more complicated texts.

【J】The latter is especially important. I would argue that of all the changes brought about by the widespread use of digital devices, the huge decline in reading is likely to have the biggest negative impact on today’s teens because reading books and longer articles is one of the best ways to learn critical thinking. It helps people to understand complex issues and to separate fact from fiction. Thus, deep reading is crucial for being a good citizen, a successful college student and a productive employee. If serious reading dies, a lot will go with it.

38. The number of senior high scholars not reading books for pleasure in a year increased three times over 20 years.

A
A
B
B
C
C
D
D
E
E
F
F
G
G
H
H
I
I
J
J
使用微信搜索喵呜刷题,轻松应对考试!

答案:

G

解析:

36. 多年的调查显示,美国年轻人看电影的次数比过去少得多。

解析:E。根据题干中的Many years’ surveys、going to the cinema和they used to可定位至E段第二句。该句主要是说,多年来进行的大量调查告诉我们,美国年轻人看电影的频率已不如过去。题干中的Many years’ surveys是第二句中Large surveys conducted over the course of many years的同义替换,reveal对应句中的tell,young people in America是句中American youth的同义替换,going to the cinema原词复现,they used to是对句中they did in the past的同义替换,故题干是对E段第二句的同义转述。

37. 调查分析显示,美国青少年现在的闲暇时间是花在数字设备上,而非阅读印刷书籍。

解析:B。根据题干中的Survey analysis、American teens、leisure time、digital devices和reading printed books可定位至B段第一、二、三句。这几句主要是说,自1976年以来收集的对于超过100万名美国青少年的调查分析显示,青少年在如何度过他们的空闲时间方面发生了重大变化,纸质书被忽视了,取而代之的是屏幕,数字设备也在改变其他行为。也就是说青少年闲暇时间主要是花在数字设备上,而不是阅读。题干中的Survey analysis是第一句中Analysis of surveys的同义替换、American teens对应第一句中的teens in the United States,leisure time和digital devices原词复现,printed books是第二句中Paper books的同义替换,故题干是对B段前三句的同义概括。

38. 一年不读书消遣的高中生人数在20年中增加了三倍。

解析:G。根据题干中的senior high scholars、reading books for pleasure和three times over 20 years可定位至G段第一、二句。这两句提到,事实上,到2016年,高中生中在过去一年中没有读过任何消遣性质书籍的人数是三分之一,这是20年前的三倍。题干中的senior high scholars是第一句中senior high school students的同义替换,reading books for pleasure对应该句的read any books for pleasure,three times over 20 years是第二句中triple the number from two decades ago的同义替换,故题干是对G段第一、二句的同义改写。

39. 许多学者声称,花时间在电子设备上并不一定意味着减少其他活动的时间。

解析:D。根据题干中的scholars、electronic devices和decrease of time for other activities可定位至D段前三句。该段第一句提问到,如果青少年花那么多时间在电子设备上是否意味着他们必须放弃一些其他活动?接着给出否定答案,又说到,多年来,许多学者坚持认为,上网并不一定会占用接触传统媒体或参与其他活动的时间。题干中的scholars、electronic devices、doesn’t necessarily 和other activities原词复现,decrease of time for other activities对应第一、三句中give up some other activities和take away time,故题干是对D段前三句的近义概括。

40. 与十年前相比,大多数人花在与数字媒体互动上的时间要多得多。

解析:A。根据题干中的Most people、much more time、digital media和ten years ago可定位至A段第一句。该句提到,与十年前相比,我们大多数人在数字媒体上花费的时间要多得多。题干中的Most people对应该句中的Most of us,spend much more time interacting with digital media对应该句的spend much more with digital media,ten years ago是句中a decade ago的同义替换,故题干是对A段第一句的同义转述。

41. 作者声称,如果我们不再阅读书籍和较长的文章,将是一个巨大的损失。

解析:J。根据题干中的The author、a great loss和books and longer articles可定位至J段第二句。该句主要讲到,作者认为,在广泛使用数字设备所带来的所有变化中,阅读量大幅下降可能是对今天青少年产生的最大的负面影响,因为阅读书籍和较长的文章是学习批判性思维的最佳方式之一。也就是说如果不阅读书籍和较长的文章,就无法培养批判性思维,也就是一大损失。题干中的The author claims即J段的I would argue,books and longer articles原词复现,题干是对原文J段第二句的近义改写。本题有一定干扰性的是G段,该段中也出现了reading long articles or books,但说的是青少年主要是读短文,很少阅读那些探讨深层主题、需要批判性思考和反思的长篇文章或书籍,并被有说不读长文章和书籍是巨大的损失,故排除G。

42. 十多年来,美国青少年使用社交媒体从偶尔为之转变为日常活动。

解析:C。根据题干中的American tees’、social media、occasional activities和routine one可定位至C段前两句。这两句提到,青少年并不总是花那么多时间在数字媒体上,自2006年以来,上网时间翻了一番,同时,社交媒体的使用也从定期活动变成了日常行为。题干中Over a decade or so对应该句中的since 2006,teens和social media原词复现,occasional activities对应该句中的a periodic activity,a routine one是该句中a daily one的同义替换,故题干是对原文C段前两句的同义概述。

43. 如今,美国一个更令人不安的趋势是,青少年花在阅读上的时间远远少于40年前。

解析:F。根据题干中的A more disturbing trend、far less time reading和four decades ago可定位至F段。该段开头指出,青少年花费时间的方式比观影趋势更令人不安,接着又对比了1980年和2016年高中生的阅读率,从60%降至16%。题干中的A more disturbing trend对应该句中的less disturbing,far less time reading对应60 percent和16 percent,four decades ago对应该句的1980年,题干是对原文F段前四句的近义改写。

44. 大约五年前,美国高三学生每天花在电子设备上的时间通常超过六小时。

解析:B。根据题干中的high school seniors、six hours a day和electronic devices可定位至B段倒数第二句。该句提到,到2016年,美国高中毕业班学生闲暇时间花在短信、社交媒体和网络上的时间为平均每天6小时。题干中的Some five years ago对应该句中的by 2016,high school senior和six hours a day原词复现,electronic devices是对该句中writing text messages, on social media, and online的概括,故题干是对B段倒数第二句话的同义转述。

45. 研究发现,今天美国年轻人的社交几乎不像前几代人那样多。  

解析:E。根据题干中的American youngsters today、socialize和the early generations可定位至E段最后一句。该句提到,在另一项分析中,研究人员发现,如今的青少年与朋友外出的次数比前几代人少得多。题干中的American youngsters today对应该句中的today’s teens,socialize对应该句中的go out with their friends,the early generations是该句中的previous generations的同义替换,题干是对原文E段最后一句的同义转述。

创作类型:
原创

本文链接:38. The number of senior high scholars not reading

版权声明:本站点所有文章除特别声明外,均采用 CC BY-NC-SA 4.0 许可协议。转载请注明文章出处。

让学习像火箭一样快速,微信扫码,获取考试解析、体验刷题服务,开启你的学习加速器!

分享考题
share