刷题刷出新高度,偷偷领先!偷偷领先!偷偷领先! 关注我们,悄悄成为最优秀的自己!

单选题

Question 22 is based on the passage you have just heard.

A
It has not done enough to help left-handed children.
B
It has treated left-handed children as being disabled.
C
It has not built facilities specially for the left-handed.
D
It has ignored campaigns on behalf of the left-handed.
使用微信搜索喵呜刷题,轻松应对考试!

答案:

A

解析:

听力原文

        (22) [Campaigners have warned that the British government is not doing enough to prevent left-handed pupils from falling behind their peers.] They claim that thousands of children are still being penalized for being left-handed. This is due to a lack of action from ministers who failed to take any meaningful action for years. It is feared that a failure to address early year challenges such as poor handwriting, leads to much more serious problems down the line with these pupils facing reduced career prospects.

        (23) [Studies in recent years show that left-handed children are more likely to suffer with learning difficulties, and their scores are lower on IQ tests.] Campaigners feel it’s strange that children in British schools are penalized because they happen to be left-handed. They don’t understand why successive governments have failed to act on this. (24) [They want the Department of Education to record which children are left-handed and what their educational attainments are] since they make up some 10% of the population. In early year education, left-handed children are struggling and making a mess of their handwriting. Educators don’t know how to deal with this. In many cases, there’s no active help and a lack of teacher training.

        Campaigners point out that a high percentage of the prison population is left-handed. (25) [They say that these prison numbers are unusually high and ask why it is the case.]

22. Why are some people criticizing the British government?

解析:A。录音开头提到,活动人士警告说,在防止左撇子学生落后于同龄人方面,英国政府做得不够。A项与此内容相符,其中的not done enough对应not doing enough,to help left-handed children对应录音中的to prevent left-handed pupils from falling behind their peers,故A项为正确答案。

错项排除:B项的disabled、C项的built facilities在录音中都无依据,故均排除。D项利用录音中出现的campaigners设置干扰,但录音中只是提到活动人士对政府的警告,并没有提到政府无视代表左撇子的活动,故D项排除。

创作类型:
原创

本文链接:Question 22 is based on the passage you have just

版权声明:本站点所有文章除特别声明外,均采用 CC BY-NC-SA 4.0 许可协议。转载请注明文章出处。

让学习像火箭一样快速,微信扫码,获取考试解析、体验刷题服务,开启你的学习加速器!

分享考题
share