刷题刷出新高度,偷偷领先!偷偷领先!偷偷领先! 关注我们,悄悄成为最优秀的自己!

单选题

         France’s beloved cathedral only minutes away from complete destruction

【A】 Notre Dame Cathedral in the heart of Paris was within “15 to 30 minutes” of complete destruction as firefighters battled to stop flames reaching its bell towers on Monday evening, French authorities have revealed. A greater disaster was averted by members of the Paris fire brigade, who risked their lives to remain inside the burning monument to create a wall of water between the raging fire and the two towers on the west of the building.

【B】The revelation of how close France came to losing its most famous cathedral emerged as police investigators questioned workers involved in the restoration of the monument to try to establish the cause of the devastating blaze. Paris prosecutor Remy Heitz said that an initial fire alert was sounded at 6:20 pm on Monday evening but no fire was found. The second alert was sounded at 6:43 pm, and the blaze was discovered on the roof.

【C】More than €650 million was raised in a few hours on Tuesday as French business leaders and global corporations announced they would donate to a restoration campaign launched by the president, Emmanuel Macron. But as the emergency services picked through the burnt debris, a row was resurfacing over accusations that the beloved cathedral, immortalised in Victor Hugo’s novel, was already crumbling before the fire.

【D】The cathedral is owned by the French state and has been at the centre of a years-long dispute over who should finance restoration work of the collapsing staircases, crumbling status and cracked walls. Jean-Michel Leniaud, the president of the scientific council at the National Heritage Institute, said: “What happened was bound to happen. The lack of adequate maintenance and daily attention to such a majestic building is the cause of this catastrophe.” After the blaze was declared completely extinguished, 15 hours after it started, the junior interior minister, Laurent Nunez, said the structure had been saved but remained vulnerable. He praised the actions of the firefighters but admitted the fate of the cathedral had been uncertain. “They saved the main structure, but it all came down to 15-30 minutes,” Nunez said.

【E】In a surprise televised address on Tuesday evening, Macron said he wanted to see the cathedral rebuilt within five years. “The fire at Notre Dame reminds us that we will always have challenges to overcome,” Macron said, “Notre Dame is our history, our literature, the centre of our life. It is the standard by which we measure our distances. It’s so many books, so many paintings. It’s the cathedral of every French person, even those who have never visited it. This history is ours and so we will rebuild Notre Dame. It is what the French people expect; it is what our history deserves. It is our deep destiny. We will rebuild Notre Dame so it is even more beautiful than before. I want it done in the next five years. We can do it. After the time of testing comes a time of reflection and then of action.”

【F】The fire, which had started at the base of the 93-metre spire (尖塔) at about 6:40 pm on Monday, spread through the cathedral’s roof, made up of hundreds of oak beams, some dating back to the 13th century. These beams, known as la forêt (the forest) because of their density, formed the cross-shaped roof that ran the length of the central part of the cathedral. As hundreds of tourists and Parisians stood and watched the flames leaping from the roof, there was shock and tears as the cathedral spire caught fire, burned and then collapsed into itself.

【G】 A collection of dramatic videos and photos quickly spread across social media, showing the horrifying destruction, and attracting emotional responses from people all over the world. Indeed, within minutes the fire occupied headlines of every major global newspaper and television network. This is not surprising given Notre Dame Cathedral, meaning “Our Lady”, is one of the most recognised symbols of the city of Paris attraction millions of tourists every year.

【H】While the world looked on, the 500 firefighters at the scene then battled to prevent the flames from reaching the two main towers, where the cathedral bells hang. If the wooden frame of the towers had caught fire, it could have sent the bells—the largest of which, the Emmanuel Bell, weighs 13 tons—crashing down, potentially causing the collapse of both towers. Police and fire services will spend the next 48 hours assessing the “security and safety” of the 850-year-old structure. Nuenz said: “We have identified vulnerabilities throughout the structure, all of which still need securing.” As a result, residents of five buildings around the northern side of the cathedral were being temporarily evacuated, he added. Architects have identified three main holes in the structure, in the locations of the spire, the main hall and the upper rooms to the north of the central aisle. Most of the wooden roof beams have been burned, and parts of the concrete holding up the roof have collapsed.

【I】The interior minister, Christophe Castaner, visited the cathedral on Tuesday afternoon to see the extent of the devastation. Ash covered the marble diamond-patterned floor and floated in large pools of grey water from the fire hoses. Behind a heap of blackened oak beams that lay piled up where they had fallen, daylight from vast holes in the cathedral roof lit a golden cross over a statue by Nicolas Coustou, which appeared to have escaped damage. Preliminary inspections also suggested the three ornate (装饰华丽的) stained glass “rose” windows appeared to have survived the fire, officials said. However, fire officers have said a complete inventory of the damage will not be possible until the cathedral structure has been deemed safe.

【J】The culture minister, Franck Riester, said religious relics saved from the cathedral were being securely held at the Hôtel de Ville, and works of art that sustained smoke damage were being taken to the Louvre, the world’s largest art museum, where they would be dried out, repaired and stored. Sixteen copper statues that decorated the spire had been removed for restoration only a few days before the fire. Relics at the top of the spire are believed lost as the spire was destroyed. As well as damage from the heat, which firefighters said reached more than 800℃, experts also need to assess damage from the vast quantities of water firefighters poured into the cathedral. One casualty of this was The Great Organ constructed in the 1730s, which was said to have escaped the flames but been significantly damaged by water.

【K】French political commentators noted the devastating fire had succeeded where Macron had failed in uniting the country. But criticism over the original state of the building is likely to intensify over coming days. Leniaud told La Croix newspaper: “This is not about looking for people to blame. The responsibility is collective because this is the most loved monument in the country.” Alexandre Gady, an art historian, agreed. “We’ve been saying for years that the budget for maintaining historic monuments is too low,” Gady said. The Paris prosecutor’s office has opened an inquiry into “involuntary destruction by fire”, indicating they believe the cause of the blaze was accidental rather than criminal.

41. Had the bell towers’ wooden frames burned down, the heavy bells would have crashed down.

A
A
B
B
C
C
D
D
E
E
F
F
G
G
H
H
I
I
J
J
K
K
使用微信搜索喵呜刷题,轻松应对考试!

答案:

H

解析:

36. 只有在圣母院大教堂的结构被认为是安全的情况下,才能评估圣母院的总损失。
 解析:I。根据题干中的The total amount of damage和when its structure is considered safe定位至I段最后一句。该句表示,在确认大教堂结构安全之前,还不能对损坏情况进行全面清查。题干中的The total amount of damage是对该句中a complete inventory of the damage的同义替换,题干中的when its structure is considered safe是对该句中the cathedral structure has been deemed safe的同义转述,故题干是对I段最后一句的同义转述。
37. 人们再次开始争论,是否即使没有火灾,圣母院大教堂也会倒塌。 
解析:C。根据题干中的Once again people began to argue和going to collapse even without the fire定位至C段第二句。该句表示,当紧急救援人员在烧毁的废墟中搜寻时,争论又起,人们纷纷指责这座在维克托·雨果小说中永垂不朽且深受喜爱的大教堂在火灾前就已经摇摇欲坠了。题干中的Once again people began to argue对应该句中的a row was resurfacing over accusations,题干中的going to collapse even without the fire是对该句中was already crumbling before the fire的同义转述,故题干是对C段第二句部分内容的同义转述。
38. 有人指出,圣母院大教堂的灾难有助于法国民族的团结。 
解析:K。根据题干中的catastrophe和unite the French nation定位至K段第一句。该句表示,这场毁灭性的大火成功地团结了全国人民,这是马克龙总统未能实现的事情。题干中的catastrophe指的就是该句中的the devastating fire,题干中的unite the French nation是对该句中uniting the country的同义转述,故题干是对K段第一句的同义转述。
39. 圣母院大教堂的屋顶是用大量排列紧密的木梁建造而成的。 
解析:F。根据题干中的roof和large numbers of densely laid-out wood beams定位至F段第一句和第二句。第一句表示,教堂屋顶由数百根橡木梁构成。第二句表示,这些横梁因排列紧密而被称为“森林”,形成了贯穿大教堂中心部分的十字形屋顶。题干中的roof在为原词复现,题干中的large numbers对应第一句中的hundreds of,题干中的densely laid-out wood beams对应第二句中的These beams, known as la forêt (the forest) because of their density,故题干是对F段第一句和第二句中部分内容的概括总结。
40. 调查员已经询问了圣母院大教堂的翻修工人来找出事故原因。 
解析:B。根据题干中的Renovation workers、questioned以及the cause of the accident定位至B段第一句。该句表示,警方调查人员询问了参与修复建筑的工作人员,试图确定这场毁灭性大火的起因。题干中的Renovation workers是对该句中workers involved in the restoration of the monument的同义概括,题干中的questioned为原词复现,题干中的the cause of the accident指的就是该句中的the cause of the devastating blaze,故题干是对B段第一句部分内容的同义转述。K段最后一句也提到,巴黎检察官办公室已经对此次“意外的火灾”展开调查,出现了the cause of the blaze,但并没有提到询问参与修复建筑的工作人员这方面的内容,故排除K项。
41. 如果钟楼的木质框架被烧毁,沉重的大钟就会倒塌。 
解析:H。根据题干中的the bell towers’ wooden frames、the heavy bells以及crashed down定位至H段第二句。该句表示,如果这两座塔的木质框架着火,大钟就会掉落(其中最大的一座艾曼纽尔钟重达13吨),从而可能会导致两座主塔的倒塌。题干中的wooden frames和crashed down与定位句中一致,题干中的burned down是对该句中caught fire的同义替换,故题干是对H段第二句部分内容的同义转述。
42. 消防队员的及时行动阻止了大火蔓延到教堂的钟楼。 

解析:A。根据题干中的firefighters和bell towers定位至A段第一句。该句表示,消防人员奋力阻止火焰蔓延到巴黎市中心的圣母院钟楼,避免了圣母院大教堂在“15到30分钟内”被完全摧毁的悲剧。题干中的firefighters、reaching和bell towers为原词复现,题干中的prevented是对该句中stop的同义替换,题干中的timely action指的就是该句中的“15 to 30 minutes” of complete destruction,故题干是对A段第一句部分内容的同义概括。H段第一句也提到消防人员奋力阻止火势蔓延,但本段并没有体现消防员行动的“及时性”,主要是在说对大教堂安全性的评估,故排除H项。

43. 除火灾造成的损失外,用于灭火的水也对圣母院大教堂造成了很大破坏。
 解析:J。根据题干中的water和damage定位至J段第四句。该句表示,除了高温造成的破坏外,专家还需要评估由于消防人员向大教堂内大量喷水所造成的损失。由此可知火灾和救火用水都对教堂造成损失,题干中的Apart from the fire对应定位句中的As well as damage from the heat,题干中的the water...caused a lot of damage对应句中的damage from...water,故题干是对J段第四句部分内容的概括总结。
44. 多年来一直有人争论谁应该为圣母院大教堂的修复买单。
解析:D。根据题干中的argument over the years和should pay for the restoration定位至D段第一句。该句表示,多年来争论的焦点一直在于谁该出资修复倒塌的楼梯、摇摇欲坠的雕像和破裂的墙壁。题干中的argument over the years指的就是该句中的a years-long dispute,should pay for the restoration对应该句中的should finance restoration work,故题干是对D段第一句部分内容的概括总结。
45. 圣母院大教堂发生火灾的消息立即引起了全世界媒体的关注。
 解析:G。根据题干中的News和caught media attention throughout the world定位至G段第二句。该句表示,事实上,几分钟之内,这场大火就成为了全球各大报纸和电视网络的头条新闻。题干中的News指的就是该句中的the fire,题干中的instantly是对该句中within minutes的同义替换,题干中的 caught media attention throughout the world是对该句中occupied headlines of every major global newspaper and television network的同义转述,故题干是对G段第二句的同义转述。
创作类型:
原创

本文链接:41. Had the bell towers’ wooden frames burned down

版权声明:本站点所有文章除特别声明外,均采用 CC BY-NC-SA 4.0 许可协议。转载请注明文章出处。

让学习像火箭一样快速,微信扫码,获取考试解析、体验刷题服务,开启你的学习加速器!

分享考题
share