刷题刷出新高度,偷偷领先!偷偷领先!偷偷领先! 关注我们,悄悄成为最优秀的自己!

单选题

Question 22 is based on the recording you have just heard.

A
Their cost to the nation’s economy is incalculable.
B
They kill more people than any infectious disease.
C
Their annual death rate is about twice that of the global average.
D
They have experienced a gradual decline since the year of 2017.
使用微信搜索喵呜刷题,轻松应对考试!

答案:

C

解析:

Recording Three

听力原文

        According to official statistics, (22) [Thailand’s annual road death rate is almost double the global average.] Thai people know that their roads are dangerous, but they don’t know this could easily be changed.

       Globally, road accidents kill more people every year than any infectious disease. Researchers at the Institute for Health Metrics and Evaluation in America put the death toll in 2017 at 1.24 million. According to the institute, (23) [the overall number of deaths has been more or less static since the turn of the century, but that disguises a lot of changes in individual countries. ]

        In many poor countries, road accidents are killing more people than ever before. Those countries have swelling young populations, a fast-growing fleet of cars and motorbikes and a limited supply of surgeons. It is impossible to know for sure, because official statistics are so inadequate. But deaths are thought to have risen by 40% since 1990 in many low income countries.In many rich countries, by contrast, roads are becoming even safer. In Estonia and Ireland, for example, the number of deaths has fallen by about two thirds since the late 1990s.

        (24) [But the most important and intriguing changes are taking place in middle-income countries, which contain most of the world’s people, and have some of the most dangerous roads. According to researchers, in China and South Africa traffic deaths have been falling since 2000, and in India since 2012, and the Philippines reached its peak four years ago.] The question is whether Thailand can soon follow suit.

        Rob McInerney, head of the International Road Assessment Program, says that all countries tend to go through three phases. They begin with poor, slow roads. In the second phase, as they grow wealthier, they pave the roads, allowing traffic to move faster and pushing up the death rate. Lastly, in the third phase, countries act to make their roads safer. The trick, then, is to reach the third stage sooner by focusing earlier and more closely on fatal accidents.

        How to do that? (25) [The solution lies not just in better infrastructure, but in better social incentives. Safe driving habits are practices which people know they should follow but often don’t.] Dangerous driving is not a fixed cultural trait, as some imagine. People respond to incentives such as traffic laws that are actually enforced.

22. What does the speaker say about traffic accidents in Thailand?(关于泰国的交通事故,讲话者说了什么?)

解析:C。录音开始就提到,泰国每年的道路交通死亡率(annual road death rate)几乎是全球平均水平(the global average)的两倍,C项的twice是对录音中double的同义替换,因此选C。

错项排除:录音中讲到泰国交通事故的死亡率,并没有说这对该国经济的影响,A项属于过度推断,故排除。录音中说到在全球范围内交通事故死亡率超过了传染病的致死率,并没有说在泰国是这种情况,B项缩小了范围,故错误。D项利用录音中出现的2017和have been falling进行细节拼凑,故排除。

创作类型:
原创

本文链接:Question 22 is based on the recording you have jus

版权声明:本站点所有文章除特别声明外,均采用 CC BY-NC-SA 4.0 许可协议。转载请注明文章出处。

让学习像火箭一样快速,微信扫码,获取考试解析、体验刷题服务,开启你的学习加速器!

分享考题
share