刷题刷出新高度,偷偷领先!偷偷领先!偷偷领先! 关注我们,悄悄成为最优秀的自己!

单选题

        How Marconi Gave Us the Wireless World

【A】A hundred years before iconic figures like Bill Gates and Steve Jobs permeated our lives, an Irish-Italian inventor laid the foundation of the communication explosion of the 21st century. Guglielmo Marconi was arguably the first truly global figure in modern communication. Not only was he the first to communicate globally, he was the first to think globally about communication. Marconi may not have been the greatest inventor of his time, but more than anyone else, he brought about a fundamental shift in the way we communicate.
【B】Today’s globally networked media and communication system has its origins in the 19th century, when, for the first time, messages were sent electronically across great distances. The telegraph, the telephone, and radio were the obvious predecessors of the Internet, iPods, and mobile phones. What made the link from then to now was the development of wireless communication. Marconi was the first to develop and perfect this system, using the recently-discovered “air waves” that make up the electromagnetic spectrum.
【C】Between 1896, when he applied for his first patent in England at the age of 22, and his death in Italy in 1937, Marconi was at the center of every major innovation in electronic communication. He was also a skilled and sophisticated organizer, an entrepreneurial innovator, who mastered the use of corporate strategy, media relations, government lobbying, international diplomacy, patents, and prosecution. Marconi was really interested in only one thing: the extension of mobile, personal, long-distance communication to the ends of the earth (and beyond, if we can believe some reports). Some like to refer to him as a genius, but if there was any genius to Marconi it was this vision.
【D】In 1901 he succeeded in signaling across the Atlantic, from the west coast of England to Newfoundland in the USA, despite the claims of science that it could not be done. In 1924 he convinced the British government to encircle the world with a chain of wireless stations using the latest technology that he had devised, shortwave radio. There are some who say Marconi lost his edge when commercial broadcasting came along; he didn’t see that radio could or should be used to frivolous (无聊的) ends. In one of his last public speeches, a radio broadcast to the United States in March 1937, he deplored that broadcasting had become a one-way means of communication and foresaw it moving in another direction, toward communication as a means of exchange. That was visionary genius.
【E】Marconi’s career was devoted to making wireless communication happen cheaply, efficiently, smoothly, and with an elegance that would appear to be intuitive and uncomplicated to the user—user-friendly, if you will. There is a direct connection from Marconi to today’s social media, search engines, and program streaming that can best be summed up by an admittedly provocative exclamation: the 20th century did not exist. In a sense, Marconi’s vision jumped from his time to our own.
【F】Marconi invented the idea of global communication—or, more straightforwardly, globally networked, mobile, wireless communication. Initially, this was wireless Morse code telegraphy (电报通讯), the principal communication technology of his day. Marconi was the first to develop a practical method for wireless telegraphy using radio waves. He borrowed technical details from many sources, but what set him apart was a self-confident vision of the power of communication technology on the one hand, and, on the other, of the steps that needed to be taken to consolidate his own position as a player in that field. Tracing Marconi’s lifeline leads us into the story of modern communication itself. There were other important figures, but Marconi towered over them all in reach, power, and influence, as well as in the grip he had on the popular imagination of his time. Marconi was quite simply the central figure in the emergence of a modern understanding of communication.
【G】In his lifetime, Marconi foresaw the development of television and the fax machine, GPS radar, and the portable hand-held telephone. Two months before he died, newspapers were reporting that he was working on a “death ray”, and that he had “killed a rat with an intricate device at a distance of three feet.” By then, anything Marconi said or did was newsworthy. Stock prices rose or sank according to his pronouncements. If Marconi said he thought it might rain, there was likely to be a run on umbrellas.
【H】Marconi’s biography is also a story about choices and the motivations behind them. At one level, Marconi could be fiercely autonomous and independent of the constraints of his own social class. On another scale, he was a perpetual outsider. Wherever he went, he was never “of” the group; he was always the “other,” considered foreign in Britain, British in Italy, and “not American” in the United States. At the same time, he also suffered tremendously from a need for acceptance that drove, and sometimes stained, every one of his relationships.
【I】Marconi placed a permanent stamp on the way we live. He was the first person to imagine a practical application for the wireless spectrum, and to develop it successfully into a global communication system—in both terms of the word; that is, worldwide and all-inclusive. He was able to do this because of a combination of factors—most important, timing and opportunity—but the single-mindedness and determination with which he carried out his self-imposed mission was fundamentally character-based; millions of Marconi’s contemporaries had the same class, gender, race, and colonial privilege as he, but only a handful did anything with it. Marconi needed to achieve the goal that was set in his mind as an adolescent; by the time he reached adulthood, he understood, intuitively, that in order to have an impact he had to both develop an independent economic base and align himself with political power. Disciplined, uncritical loyalty to political power became his compass for the choices he had to make.
【J】At the same time, Marconi was uncompromisingly independent intellectually. Shortly after Marconi’s death, the nuclear physicist Enrico Fermi—soon to be the developer of the Manhattan Project—wrote that Marconi proved that theory and experimentation were complementary features of progress. “Experience can rarely, unless guided by a theoretical concept, arrive at results of any great significance…on the other hand, an excessive trust in theoretical conviction would have prevented Marconi from persisting in experiments which were destined to bring about a revolution in the technique of radio-communications.” In other words, Marconi had the advantage of not being burdened by preconceived assumptions.
【K】The most controversial aspect of Marconi’s life—and the reason why there has been no satisfying biography of Marconi until now—was his uncritical embrace of Benito Mussolini. At first this was not problematic for him. But as the regressive (倒退的) nature of Mussolini’s regime became clear, he began to suffer a crisis of conscience. However, after a lifetime of moving within the circles of power, he was unable to break with authority, and served Mussolini faithfully (as president of Italy’s national research council and royal academy, as well as a member of the Fascist Grand Council) until the day he died—conveniently—in 1937, shortly before he would have had to take a stand in the conflict that consumed a world that he had, in part, created.

43. In his later years, Marconi exerted a tremendous influence on all aspects of people’s life.

A
A
B
B
C
C
D
D
E
E
F
F
G
G
H
H
I
I
J
J
K
K
使用微信搜索喵呜刷题,轻松应对考试!

答案:

G

解析:

36. 马可尼对我们今天对通讯的理解来说至关重要。
解析:F。根据题干中的central和present-day understanding of communication可定位至原文F段最后一句。该句提到,马可尼堪称现代通讯概念兴起过程中的核心人物。题干中的central对应句子中的central figure,our present-day understanding of communication是对句中a modern understanding of communication的同义替换,题干内容是对F段最后一句的同义转述。
37. 作为一个成年人,马可尼的直觉是他必须效忠于政客才能有影响力。
解析:I。根据题干中的adult、intuition、loyal to politicians和influencial可定位至原文I段倒数第二句。该句提到,当马可尼成年的时候,他凭直觉就知道必须有独立的经济基础,并与政治权力结盟,才能产生影响力。题干中的As an adult对应该句的he reached adulthood,intuition对应句中的intuitively,be loyal to politicians对应句中的align himself with political power,be influential对应句中的have an impact,故题干是对I段倒数第二句部分内容的同义改写。
38. 马可尼不赞成将无线通讯用于商业广播。
解析:D。根据题干中的disapproved、wireless communication和commercial broadcasting可定位至原文D段第三、四句。该句提到,有人说,当商业广播出现时,马可尼失去了优势;他认为无线电不能也不应该被用来做无聊的事情,并在广播中面向美国谴责广播已经成为一种单向的交流方式。由此可见,马可尼是不赞成无线通讯用于单向的商业广播的。题干中的commercial broadcasting为原词复现,wireless communication对应radio,disapproved对应句中的deplored,因此题干是对D段第三、四句的概括性总结。
39. 马可尼的例子表明,在科学技术进步的过程中,理论概念和实验是相辅相成的。
解析:J。根据题干中的theoretical concepts、experiments、complement和progress可定位至J段第二句。该句提到,核物理学家恩里科·费米写道,马可尼证明了理论和实验的互补性是进步的标志。题干中的theoretical concepts and experiments是对句中theory and experimentation的同义替换,complement对应句中的complementary,progress为原词复现,故题干是对J段第二句的同义转述。
40. 马可尼真正的兴趣在于全球无线通讯的发展。
解析:C。根据题干中的real interest和worldwide wireless communication可定位至原文C段第三句。该句提到,马可尼真正感兴趣的只有一件事:将个人远程移动通讯遍布全球。题干中real interest对应句中的really interested,worldwide wireless communication是对句中the extension of mobile, personal, long-distance communication to the ends of the earth的概括,故题干是对C段第三句的同义概括。
41. 马可尼穷尽一生致力于让无线通讯变得简单易用。
解析:E。根据题干中的his whole life、wireless communication和simple to use可定位至原文E段第一句。该句提到,马可尼的职业生涯致力于使无线通讯变得廉价、高效、顺畅,兼具一种对用户而言既直观又简单的优雅性,或者也可以理解为“对用户友好”。题干中的spent his whole life对应该句中的Marconi’s career was devoted,simple to use对应该句中的intuitive and uncomplicated to the user,故题干是对E段第一句的同义转述。
42. 由于马可尼与当权者的长期联系,他无法与意大利的法西斯政权断绝关系。
解析:K。根据题干中的people in power和the fascist regime in Italy可定位至原文K段第四句。该句提到,然而,因为一生都在权力圈子里周旋,马可尼无法与权力划清界限,只能忠实地为墨索里尼服务。题干中的his long-time connection with people in power是对句中a lifetime of moving within the circles of power的同义改写,unable to cut himself off from the fascist regime in Italy对应句中的unable to break with authority,故题干是对原文K段第四句的概括总结。
43. 马可尼晚年时对人们生活的各个方面都产生了巨大的影响。
解析:G。根据题干中的later years、tremendous influence和all aspects of people’s life可定位至原文G段。该段第三至五句指出,在马可尼去世前两个月,他的一言一行都已经有了新闻价值。他的言论通常会影响股票价格的涨跌,他如果说要下雨,人们就会去抢购雨伞。题干中的In his later years对应第三句中的By then,即第二句中的Two months before he died,tremendous influence对应第三句中的newsworthy,all aspects of people’s life是对第四、五句的概括,故题干是对原文G段最后三句的概括总结。
44. 无线通讯的发展将19世纪与我们现在的时代联系起来。
解析:B。根据题干中的connected、the 19th century、present time和wireless communication可定位至原文B段前三句。该段主要是讲19世纪及现在的通讯方式,第一句讲到今天的全球网络媒体和通讯系统起源于19世纪,第三句接着指出,从那时到现在,无线通讯的发展使这种联系得以建立。题干中的connected对应第三句中的the link,the 19th century和wireless communication为原词复现,故题干是对B段第三句的同义转述。
45. 尽管马可尼拥有自主权,但他感到被疏离,缺乏被接受的感觉。 
解析:H。根据题干中的autonomy、alienated和a lack of acceptance可定位至原文H段。该段第二句讲到,在某种程度上,马可尼可以非常自主,不受自己所处社会阶层的约束。另一方面,他又是一个永远的局外人。第五句接着说,他也因为想要被认可而遭受了巨大的痛苦。题干中的autonomy对应第二句中的autonomous,alienated对应第三句中的outsider,a lack of acceptance对应第五句中的a need for acceptance,故题干是对原文H段部分内容的概括总结。
创作类型:
原创

本文链接:43. In his later years, Marconi exerted a tremendo

版权声明:本站点所有文章除特别声明外,均采用 CC BY-NC-SA 4.0 许可协议。转载请注明文章出处。

让学习像火箭一样快速,微信扫码,获取考试解析、体验刷题服务,开启你的学习加速器!

分享考题
share