刷题刷出新高度,偷偷领先!偷偷领先!偷偷领先! 关注我们,悄悄成为最优秀的自己!

单选题

Question 15 is based on the passage you have just heard.

A
They tend to favor lower temperatures.
B
They suffer from rapid temperature changes.
C
They are not bothered by temperature extremes.
D
They become less sensitive to high temperatures.
使用微信搜索喵呜刷题,轻松应对考试!

答案:

A

解析:

听力原文

    Setting the office air-conditioning at about 22 degrees Celsius has become standard practice across the world. Numerous guidebooks across the world on heating, ventilation and air-conditioning claim office performance peaks at 22 degrees. Many people indeed find relief from soaring summer temperatures in air-conditioned offices, (12) [but recent studies have challenged the accepted wisdom that a cool office is more productive: the reality is more complex.] 

    Researchers conducted a review of all studies relating to air-conditioning and productivity. They found that 22 degrees was probably a little chilly, even at the height of summer. (13) [For a person dressed in typical summer clothing, an optimal range would be between 23 and 26 degrees.] And people can even tolerate temperatures beyond this “comfort zone”, as long as they can adjust their clothing and expectations. (14) [In fact, even on very hot days, it makes sense to turn the air-conditioning up.] People often chase just one “optimum” temperature. And this is understandable when people feel hot, (14) [but there is a range of at least 3 to 4 degrees which does not have any adverse impact.] 

    Another issue related to this is that people can become psychologically dependent on air-conditioning. (15) [If they are used to the environment which is air-conditioned, they tend to prefer lower temperatures.] But the studies found that almost all humans became accustomed to the new temperature. It was only at the “extreme” ends of the temperature range where people’s productivity suffered. This range was above 26 degrees and below 19 degrees.

15. What happens when people are used to an air-conditioned environment?(人们在习惯空调环境后会发生什么?)

解析:A。四个选项均以They开头,后面跟了不同的动宾短语,且都出现了temperature(s),推测题目可能会问到某一群体对温度的感觉。录音最后提到,人们会在心理上依赖空调,如果适应了开空调的环境,他们会更喜欢低些的温度。A项内容与此相符,其中favor是录音中prefer的同义替换,lower temperatures为原词复现,故A项为正确答案。

错项排除:B、C两项分别利用录音结尾的suffered和extreme设置干扰,但录音中提到的是温度达到极点时人们才会感到不适,B项中的rapid temperature changes(温度的快速改变)在录音中未提及,C项内容与录音表述相悖,故B、C两项排除。录音中只是说人们对相对低的温度不那么敏感了,没有提到他们对高温是否敏感,故D项排除。

创作类型:
原创

本文链接:Question 15 is based on the passage you have just

版权声明:本站点所有文章除特别声明外,均采用 CC BY-NC-SA 4.0 许可协议。转载请注明文章出处。

让学习像火箭一样快速,微信扫码,获取考试解析、体验刷题服务,开启你的学习加速器!

分享考题
share