刷题刷出新高度,偷偷领先!偷偷领先!偷偷领先! 关注我们,悄悄成为最优秀的自己!

单选题

Why lifelong learning is the international passport to success

【A】Picture yourself at a college graduation day, with a fresh cohort (一群) of students about to set sail for new horizons. What are they thinking while they throw their caps in the air? What is it with this thin sheet of paper that makes it so precious? It’s not only the proof of acquired knowledge but plays into the reputation game of where you were trained. Being a graduate from Harvard Law School carries that extra glamour, doesn’t it? Yet take a closer look, and the diploma is the perfect ending to the modern tragedy of education.

【B】Why? Because universities and curricula are designed along the three unities of French classical tragedy: time, action, and place. Students meet at the university campus (unity of place) for classes (unity of action) during their 20s (unity of time). This classical model has traditionally produced prestigious universities, but it is now challenged by the digitalisation of society—which allows everybody who is connected to the internet to access learning—and by the need to acquire skills in step with a fast-changing world. Universities must realise that learning in your 20s won’t be enough. If technological diffusion and implementation develop faster, workers will have to constantly refresh their skills.

【C】The university model needs to evolve. It must equip students with the right skills and knowledge to compete in a world “where value will be derived largely from human interaction and the ability to invent and interpret things that machines cannot”, as the English futurist Richard Watson puts it. By teaching foundational knowledge and up-to-date skills, universities will provide students with the future-proof skills of lifelong learning, not just get them “job-ready”.

【D】Some universities already play a critical role in lifelong learning as they want to keep the value of their diplomas. This new role comes with a huge set of challenges, and needs largely to be invented. One way to start this transformation process could be to go beyond the ‘five-year diploma model’ to adapt curricula to lifelong learning. We call this model the lifelong passport.

【E】The Bachelor’s degree could be your passport to lifelong learning. For the first few years, students would ‘learn to learn’ and get endowed with reasoning skills that remain with them for the rest of their lives. For instance, physics allows you to observe and rationalise the world, but also to integrate observations into models and, sometimes, models into theories or laws that can be used to make predictions. Mathematics is the language used to formulate the laws of physics or economy, and to make rigorous computations that turn into predictions. These two disciplines naturally form the foundational pillars of education in technical universities.

【F】Recent advances in computational methods and data science push us into rethinking science and engineering. Computers increasingly become principal actors in leveraging data to formulate questions, which requires radically new ways of reasoning. Therefore, a new discipline blending computer science, programming, statistics and machine learning should be added to the traditional foundational topics of mathematics and physics. These three pillars would allow you to keep learning complex technical subjects all your life because numeracy (计算) is the foundation upon which everything else is eventually built.

【G】According to this new model, the Master of Science (MSc) would become the first stamp in the lifelong learning journey. The MSc curriculum should prepare students for their professional career by allowing them to focus on acquiring practical skills through projects.

【H】Those projects are then interwoven with fast-paced technical modules (模块) learned ‘on-the-fly’ and ‘at will’ depending on the nature of the project. If, for instance, your project is developing an integrated circuit, you will have to take a module on advanced concepts in microelectronics. The most critical skills will be developed before the project even starts, in the form of boot camps (短期强化训练), while the rest can be fostered along with the project, putting them to immediate use and thus providing a rich learning context.

【I】In addition to technical capabilities, the very nature of projects develops social and entrepreneurial skills, such as design thinking, initiative taking, team leading, activity reporting or resource planning. Not only will those skills be actually integrated into the curriculum but they will be very important to have in the future because they are difficult to automate.

【J】 After the MSc diploma is earned, there would be many more stamps of lifelong learning over the years. If universities decide to engage in this learning model, they will have to cope with many organisational challenges that might shake their unity of place and action. First, the number of students would be unpredictable. If all of a university’s alumni (往届毕业生) were to become students again, the student body would be much bigger than it is now, and it could become unsustainable for the campus in terms of both size and resources. Second, freshly graduated students would mix with professionally experienced ones. This would change the classroom dynamics, perhaps for the best. Project-based learning with a mixed team reflects the reality of the professional world and could therefore be a better preparation for it.

【K】Sound like science fiction? In many countries, part-time studying is not exceptional: on average across OECD countries, part-time students in 2016 represented 20 per cent of enrolment in tertiary education. In many countries, this share is higher and can exceed 40 per cent in Australia, New Zealand and Sweden.

【L】If lifelong learning were to become a priority and the new norm, diplomas, just like passports, could be revalidated periodically. A time-determined revalidation would ease administration for everybody. Universities as well as employers and employees would know when they have to retrain. For instance, graduates from the year 2000 would have to come back in 2005.

【M】This could fix the main organisational challenges for the university, but not for the learners, due to lack of time, family obligations or funds. Here, online learning might be an option because it allows you to save your ‘travel time’, but it has its limits. So far, none of the major employers associated with online learning platforms such as Coursera and Udacity has committed to hire or even interview graduates of their new online programmes.

【N】Even if time were not an issue, who will pay for lifelong learning? That’s the eternal debate: should it be the learner’s responsibility, that of his employer, or of the state? For example, in Massachusetts, the healthcare professions require continuing education credits, which are carefully evidenced and documented. Yet the same state’s lawyers don’t require continuing legal education, although most lawyers do participate in it informally. One explanation is that technology is less of factor in law than it is in healthcare.

【O】Europe has many scenarios, but the French and Swiss ones are interesting to compare. In France, every individual has a right to lifelong learning organised via a personal learning account that is credited as you work. In Switzerland, lifelong learning is a personal responsibility and not a government one. However, employers and the state encourage continuing education either by funding parts of it or by allowing employees to attend it.

【P】Universities have a fundamental role to play in this journey, and higher education is in for a change. Just like classical theatre, the old university model produced talent and value for society. We are not advocating its abolition but rather calling for the adaptation of its characteristics to meet the needs of today.

41. A new model of college education should provide students with the knowledge and skills that will make them more inventive and capable of lifelong learning.

A
A
B
B
C
C
D
D
E
E
F
F
G
G
H
H
I
I
J
J
K
K
L
L
M
M
N
N
O
O
P
P
使用微信搜索喵呜刷题,轻松应对考试!

答案:

C

解析:

36. 学生在课题开始前应该先培养关键技能。

解析:H。根据题目中的key skills和start a project可定位到H段第三句。定位句前半句指出,你需要在课题开始前,就用短期强化训练的方式学会最重要的技能。由此可知,学生在课题开始前就应该学会最重要的那部分技能。题干中的key skills是对H段第三句中The most critical skills的同义替换,题干中的before they start a project是对该句中before the project even starts的同义转述,故题干是对H段第三句前半部分的同义转述。

37. 学生可以在大学前几年培养出推理能力,从而为终身学习打下基础。

解析:E。根据题目中的acquiring reasoning skills和first few years of college可定位到E段第二句。定位句指出,在最开始的几年里,学生要先“学会学习”,并熟练掌握惠及其一生的推理能力。题干中的reasoning skills和the first few years为原词复现,题干中acquiring对应E段第二句中的get endowed with,lay a foundation for lifelong learning对应该句中的remain with them for the rest of their lives,故题干是对E段第二句的同义转述。

38. 易于获取的学习机会和快速变化的技术变革,都给传统的教育模式带来了挑战。

解析:B。根据题目中的easy access to learning、rapid technological changes和traditional model可定位到B段第三句。定位句指出,传统上这一古典主义模型成就了许多名牌大学,但现在则面临社会数字化的挑战:每个人都能够上网学习;而且人们需要学习技能以适应瞬息万变的社会。题干中的easy access to learning是对B段第三句中which allows everybody who is connected to the internet to access learning的同义概括,rapid technological changes是对该句中the digitalisation of society的近义替换,the traditional model of education是对该句中This classical model的同义替换,have brought...under challenge是对该句中it is now challenged by...的同义替换,故题干是对B段第三句的同义转述。

39. 尽管很难令人相信,全世界范围内有很多大学的非全日制学生在所有学生中占比很大。

解析:K。根据题目中的part-time students、a considerable portion和many universities across the world可定位到K段。K段第一句的提问是对上一段的总结:在职学习者和刚毕业的学生混合在一起学习,听起来就像科幻小说一样不可思议。随后第二、三句指出,在许多国家,非全日制学习并不罕见,然后列举了一些国家的大学中非全日制学生占总入学人数的比例。题干中的Unbelievable as it may seem是对K段第一句的同义转述,题干中的part-time students为原词复现,constitute a considerable portion是对K段第二句中20 per cent of enrolment和第三句中的exceed 40 per cent的同义转述,in many universities是对K段第二句中tertiary education(高等教育)的同义替换,across the world是对该句中In many countries的同义转述。故题干是对K段内容的概括总结。

40. 一些社交技能和管理技能不太容易实现自动化,然而它们对学生的未来职业生涯起着关键作用。

解析:I。根据题目中的social and managerial skills和automated可定位到I段。I段第一句指出,除技术能力外,课题的本质在于培养社交技能和创业技能,比如设计思维、主动学习的能力、领导力、活动报告和资源分配等。随后第二句又说到,这些技能不仅能真正地与课程融合,而且将在未来变得十分重要,因为这些技能很难通过自动化流程获取。题干中的Some social and managerial skills是对I段第一句中social and entrepreneurial skills的同义替换,题干中的are not easily automated是对I段第二句中they are difficult to automate的同义替换,题干中的will be of great importance to students’ future careers是对该句中they will be very important to have in the future的同义转述,故题干是对I段内容的概括总结。

41. 新的大学教育模式应该为学生提供知识和技能,从而使他们更具创造力和终身学习的能力。

解析:C。根据题目中的A new model of college education、inventive和capable可定位到C段。该段开头就指出,大学的模式需要进化。随后解释道,大学必须使学生掌握正确的技能和知识,并详细阐述了大学模式应该进化的方向:大学可以通过教授基础知识和与时俱进的技能,使学生具备终身学习的能力,以对未来有所保证,而不只是让他们“准备好工作”。题干中的A new model of college education是对C段第一句的同义转述,provide students with the knowledge and skills是对C段第二句中equip students with the right skills and knowledge的同义替换,make them more inventive and capable of lifelong learning是对第三句中the future-proof skills of lifelong learning的同义转述,故题干是对C段的概括总结。

42. 混合型学生群体可能会改变课堂活跃度,并对学习有益。

解析:J。根据题目中的A mixed student body和classroom dynamics可定位到J段第五至七句。J段第五句指出,刚毕业的学生和已有职场经验的学生会混合在一起。随后又详述了混合课堂的优点:这带来的最大好处也许就是改变课堂活跃度。与一个混合型团队共同进行基于课题的学习,能够反映职场中的现实情况,因此也可以帮学生更好地为职业生涯做准备。题干中的A mixed student body对应J段第五句freshly graduated students would mix with professionally experienced ones和第七句中的a mixed team,题干中的change the classroom dynamics为原词复现,benefit learning是对第七句中be a better preparation的同义转述。故题干是对J段第五至七句的概括总结。

43. 关于谁来承担终身学习费用这个问题,一直争论不断。

解析:N。根据题目中的bear the cost和constant debate可定位到N段第一、二句。定位句提出问题:即使时间不是问题,谁又来为终身学习买单呢?这一争论无休无止:终身学习是学习者的责任、雇主的责任,还是国家的责任?也就是说,关于谁来为终身学习买单这个问题,一直争论不断。题干中的The question of who will bear the cost of lifelong learning是对N段第一句中who will pay for lifelong learning的同义替换,题干中的a topic of constant debate是对N段第二句中the eternal debate的同义替换。故题目是对N段前两句的同义概括。

44. 在数学和物理学这两科传统科目中间,应该增设一门新学科,新学科应结合计算机科学、统计学和其他科目。
解析:F。根据题目中的traditional subjects、a new discipline、computer science和statistics可定位到F段第三句。定位句指出,需要建立一门新学科,将计算机科学、编程、统计学和机器学习结合起来,然后添加到数学和物理学的传统课题里。题干中的traditional subjects of math and physics是对F段第三句中traditional foundational topics of mathematics and physics的同义替换,a new discipline、computer science和statistics均为原词复现。故题干是对F段第三句的同义转述。
45. 负担着家庭责任的学生可以选择参加在线课程。
解析:M。根据题目中的family duties和take online courses可定位到M段第一、二句。该段第一句指出,这样可以解决大学面临的组织方面的挑战,但没法解决那些缺少时间、要承担家庭责任或者资金短缺的学习者的问题。随后在第二句中提出了这类学习者问题的解决办法:对他们来说,可能在线学习是一种选择,因为在线学习可以节省“行程时间”,但它也有局限性。题干中的Students who are burdened with family是对M段第一句中learners due to...family obligations的同义替换,故题干是对M段前两句部分内容的同义转述。
创作类型:
原创

本文链接:41. A new model of college education should provid

版权声明:本站点所有文章除特别声明外,均采用 CC BY-NC-SA 4.0 许可协议。转载请注明文章出处。

让学习像火箭一样快速,微信扫码,获取考试解析、体验刷题服务,开启你的学习加速器!

分享考题
share