刷题刷出新高度,偷偷领先!偷偷领先!偷偷领先! 关注我们,悄悄成为最优秀的自己!

单选题

        Why does social media trigger feelings of loneliness and inadequacy? Because instead of being real life, it is, for the most part, impression management, a way of marketing yourself, carefully choosing and filtering the pictures and words to put your best face forward.

        Online “friends” made through social media do not follow the normal psychological progression of an interpersonal relationship. You share neither physical time nor emotional conversations over the Internet. You simply communicate photographs and catchy posts to a diverse group of people whom you have “friended” or “followed” based on an accidental interaction. This is not to say that your social media friends can’t be real friends. They absolutely can, but the two are not synonymous. Generally speaking, there are no unfiltered comments or casually taken photos on our social media pages. And, rightfully so, because it wouldn’t feel safe to be completely authentic and vulnerable with some of our “friends” whom we don’t actually know or with whom trust has yet to be built.

        Social media can certainly be an escape from the daily grind, but we must be cautioned against the negative effects, such as addiction, on a person’s overall psychological well-being.

        As humans, we yearn for social connection. Scrolling (滚动) through pages of pictures and comments, however, does not provide the same degree of fulfillment as face to face interactions do. Also, we tend to idealize others’ lives and compare our downfalls to their greatest accomplishments, ending in feelings of loneliness and inadequacy.

        Social media can lead people on the unhealthy quest for perfection. Some people begin to attend certain events or travel to different places so that they can snap that “perfect” photo. They begin to seek validation through the number of people who “like” their posts. In order for it to play a psychologically healthy role in your social life, social media should supplement an already healthy social network. Pictures and posts should be byproducts of life’s treasured moments and fun times, not the planned and calculated image that one is putting out into cyberspace in an attempt to fill insecurities or unmet needs.

        Ultimately, social media has increased our ability to connect with various types of people all over the globe. It has opened doors for businesses and allowed us to stay connected to people whom we may not otherwise get to follow. However, social media should feel like a fun experience, not one that contributes to negative thoughts and feelings. If the latter is the case, increasing face to face time with trusted friends, and minimizing time scrolling online, will prove to be a reminder that your social network is much more rewarding than any “like”, “follow” or “share” can be.

50. What does the author advise people to do when they find their online experience unconstructive?

A
Use social media to increase their ability to connect with various types of people.
B
Stay connected to those whom they may not otherwise get to know and befriend.
C
Try to prevent negative thoughts and feelings from getting into the online pages.
D
Strengthen ties with real-life friends instead of caring about their online image.
使用微信搜索喵呜刷题,轻松应对考试!

答案:

D

解析:

解析:D。 根据题干中的find their online experience unconstructive可定位到最后一段第三句,题干中的online experience unconstructive对应了该句中的contributes to negative thoughts and feelings。该句指出,社交媒体应该给我们带来有趣的经历,而不应该助长消极的想法或情绪。随后指出,如果社交媒体助长了自己的消极想法或情绪,可以增加与自己信任的朋友面对面相处的时光,减少在线滚动查看屏幕的时间。这样你会发现你的人际关系比任何“点赞”“关注”和“分享”都更有价值。D项与此内容相符,其中Strengthen ties with real-life friends对应最后一段第四句中的increasing face to face time with trusted friends,instead of caring about their online image对应定位句中的your social network is much more rewarding than any “like”, “follow” or “share” can be,故D项正确。

错项排除:A项利用最后一段第一句中的various types of people设置干扰,但原文中说的是社交媒体提高了人们与各色人群交往的能力,但不是对人们在网络体验没有建设性意义时的建议,故A项错误。B项利用最后一段第二句中的stay connected to people whom we may not otherwise get to follow设置干扰,但这只是说社交媒体的作用,并非针对网络体验没有建设性意义时的建议,故B项错误。全文讲的主要是人们会因社交媒体而产生负面情绪的原因及解决措施,并没有提到是否应该把这类情绪发到网页上,故C项排除。

创作类型:
原创

本文链接:50. What does the author advise people to do when

版权声明:本站点所有文章除特别声明外,均采用 CC BY-NC-SA 4.0 许可协议。转载请注明文章出处。

让学习像火箭一样快速,微信扫码,获取考试解析、体验刷题服务,开启你的学习加速器!

分享考题
share