刷题刷出新高度,偷偷领先!偷偷领先!偷偷领先! 关注我们,悄悄成为最优秀的自己!

单选题

Question 14 is based on the passage you have just heard.

A
It boosts one’s confidence when looking for employment.
B
It matters a lot in jobs involving interaction with others.
C
It helps people succeed in whatever they are doing.
D
It enhances people’s ability to work independently.
使用微信搜索喵呜刷题,轻松应对考试!

答案:

B

解析:

听力原文

    I work in advertising and I like to keep up with current trends, mainly because I’m aware that we live in an image-obsessed world. (12) [However, when I first started my job, occasionally I’d catch a glimpse of myself in the lifts and find myself thinking that I looked a total mess.] Was I being held back by my choice of clothing? The short answer is yes, especially when clients are quick to judge you on your style rather than your work. (13) [But no one can be unique with their outfit every day. I mean that’s why uniforms were invented.] So here’s what I did: I created my own uniform. To do this, I chose an appropriate outfit. Then I bought multiple items of the same style in different shades. Now I never worry about what I’m wearing in the morning, even if I do get a bit tired of just wearing the same classic pieces. (14) [Overall, when it comes to work, you have to ask yourself: will looking smarter enhance my ability to do my job?] For some, this question may not be an issue at all, especially if you work remotely and rarely see your colleagues or clients face to face. (14) [But if your job involves interacting with other people, the answer to this is often yes.] (15) [So rather than fighting the system, I think we should just do whatever helps us to achieve our goals at work. If that means playing it safe with your image, then let’s face it. It’s probably worth it.]

14. What does the speakers say about looking smarter?(关于看上去更得体,讲话者说了什么?)

解析:B。在录音中间位置,讲话者提出“看上去更得体会提高我的工作能力吗?”这个问题,后面又说到,如果你的工作需要与他人面对面交谈,答案通常是肯定的。B项与此内容相符,其中matters a lot对应录音中的the answer to this is often “yes”,jobs involving interaction with others对应录音中的if your job involves interacting with other people,故正确答案为B。

错项排除:录音中虽然提到了职场和客户,但没有涉及到与求职相关的内容,A项中的confidence和when looking for employment在录音中无依据,故排除。录音中提到,对于那些很少与同事或客户面对面交流的人来说,看上去更得体也许不算个问题,C项内容与此内容相悖,故排除。D项利用录音中出现的enhance和ability设置干扰,但录音中没有提到有关独立工作的内容,故排除。

创作类型:
原创

本文链接:Question 14 is based on the passage you have just

版权声明:本站点所有文章除特别声明外,均采用 CC BY-NC-SA 4.0 许可协议。转载请注明文章出处。

让学习像火箭一样快速,微信扫码,获取考试解析、体验刷题服务,开启你的学习加速器!

分享考题
share