刷题刷出新高度,偷偷领先!偷偷领先!偷偷领先! 关注我们,悄悄成为最优秀的自己!

单选题

Question 6 is based on the conversation you have just heard.

A
It was canceled due to bad weather.
B
She overslept and missed the flight.
C
She dreamed of a plane crash.
D
It was postponed to the following day.
使用微信搜索喵呜刷题,轻松应对考试!

答案:

C

解析:

Conversation Two

听力原文

M: (5) [Do you think dreams have special meanings?]

W: (5) [No, I don’t think they do.]

M: (5) [I don’t either, but some people do.] I would say people who believe that dreams have special meanings are superstitious, especially nowadays. In the past, during the times of ancient Egypt, Greece or China, people used to believe that dreams could foresee the future. But today, with all the scientific knowledge that we have, I think it’s much harder to believe in these sorts of things.

W: My grandmother is superstitious, and she thinks dreams can predict the future. (6) [Once, she dreamed that the flight she was due to take the following day crashed. Can you guess what she did? She didn’t take that flight.] She didn’t even bother to go to the airport the following day. Instead, she took the same flight, but a week later, and everything was fine, of course. No plane ever crashed.

M: How funny! Did you know that flying is actually safer than any other mode of transport? It’s been statistically proven. People can be so irrational sometimes.

W: Yes, absolutely. But even if we think they are ridiculous, (7) [emotions can be just as powerful as rational thinking.]

M: Exactly. People do all sorts of crazy things because of their irrational feelings. But in fact, some psychologists believe that our dreams are the result of our emotions and memories from that day. (8) [I think it was Sigmund Freud who said that] children’s dreams were usually simple representations of their wishes—things they wished would happen. (8) [But in adults, dreams are much more complicated reflections of their more sophisticated sentiments.]

W: Isn’t it interesting how psychologists try to understand using the scientific method something as bizarre as dreams? Psychology is like the rational study of irrational feelings.

6. Why didn’t the woman’s grandmother take her scheduled flight?

解析:C。四个选项均采用过去时态,人称代词She出现了两次,再结合选项关键词canceled、flight、plane、postponed,推测本题可能会问到过去发生的事情,且与某位女性乘坐的航班有关。录音前半部分,女士提到祖母因为梦到原定第二天乘坐的飞机会坠毁,就放弃乘坐那趟航班。C项与此内容相符,故为正确答案。

错项排除:A项中的bad weather在录音中未提及,故排除。录音中只提到了做梦,没有提到女士的祖母因为睡过头(overslept)而错过了航班,故B项排除。录音中虽然提到了the following day(第二天),但只是说女士的祖母没有坐第二天的飞机,并没有提到该航班是否延误,故D项排除。

创作类型:
原创

本文链接:Question 6 is based on the conversation you have j

版权声明:本站点所有文章除特别声明外,均采用 CC BY-NC-SA 4.0 许可协议。转载请注明文章出处。

让学习像火箭一样快速,微信扫码,获取考试解析、体验刷题服务,开启你的学习加速器!

分享考题
share