刷题刷出新高度,偷偷领先!偷偷领先!偷偷领先! 关注我们,悄悄成为最优秀的自己!

单选题

Question 19 is based on the recording you have just heard.

A
Few of us can ignore changes in our immediate environment.
B
It is impossible for us to be immune from outside influence.
C
Few of us can remain unaware of what happens around us.
D
It is important for us to keep in touch with our own world.
使用微信搜索喵呜刷题,轻松应对考试!

答案:

B

解析:

Recording Two

听力原文

    (19) [We are very susceptible to the influence of the people around us.] For instance, you may have known somebody who has gone overseas for a year or so and has returned with an accent perhaps. We become part of our immediate environment. (19) [None of us are immune to the influences of our own world] and let us not kid ourselves that we are untouched by the things and the people in our life. Fred goes off to his new job at a factory. Fred takes his 10-minute coffee break, but the other workers take a half-an-hour. Fred says, “What’s the matter with you guys?” Two weeks later, Fred is taking 20-minute breaks. A month later, Fred takes his half-hour. Fred is saying, “If you can’t beat them, join them. Why should I work any harder than the next guy?”

    The fascinating thing about being human is that generally we are unaware that there are changes taking place in our mentality. It is like returning to the city’s smog after some weeks in the fresh air. Only then do we realize that we have become accustomed to the nasty smells. Mix with critical people, and we learn to criticize. Mix with happy people, and we learn about happiness. What this means is that we need to decide what we want from life and then choose our company, accordingly. You may well say, “That is going to take some effort.” “It may not be comfortable.” “I may offend some of my present company.” Right, but it is your life. Fred may say, “I’m always broke, frequently depressed. I’m going nowhere and I never do anything exciting.” (20) [Then we discover that Fred’s best friends are always broke, frequently depressed, going nowhere and wishing that life was more exciting.] This is not coincidence, nor is it our business to stand in judgment of Fred. However, (20) [if Fred ever wants to improve his quality of life, the first thing he’ll need to do is recognize what has been going on all these years. ]

    It’s no surprise that doctors as a profession suffer a lot of ill health because they spend their lives around sick people. (21) [Psychiatrists have a higher incidence of suicide in their profession for related reasons.] Traditionally, 9 out of 10 children whose parents smoke, smoke themselves. Obesity is in part an environmental problem. Successful people have successful friends, and so the story goes on.

19. What does the speaker say about us as human beings?

解析:B。结合选项关键词immediate environment、outside influence、what happens around us,推测本题可能会涉及人和外在环境之间的关系。根据录音开头可知,我们很容易受到周围人的影响,后面也提到,没有人能不受自己所处世界的影响。B项中It is impossible for us是对原文中None of us的同义替换,immune(不受影响)为原词复现,outside influence为录音中the influences of our own world的同义替换,故正确答案为B。

错项排除:A项利用录音中出现的immediate environment作干扰,但音频说的是我们会成为周围环境的一部分,ignore changes(忽略变化)在录音中没有依据,故A项排除。C项利用录音开头的around us进行干扰,但音频开头说的是我们很容易受到周围人的影响,并没有说很少有人能对周围发生的事情一无所知,录音中提到unaware是在说,我们人类通常察觉不到自己心理上的变化,并非察觉不到周围环境的变化,C项属于细节拼凑,故可排除。D项利用录音中出现的our own world进行干扰,但录音中说的是没有人能不受自己所处的世界影响,不等于“我们要和自己的世界保持联系”,D项属于过度推断,故排除。

创作类型:
原创

本文链接:Question 19 is based on the recording you have jus

版权声明:本站点所有文章除特别声明外,均采用 CC BY-NC-SA 4.0 许可协议。转载请注明文章出处。

让学习像火箭一样快速,微信扫码,获取考试解析、体验刷题服务,开启你的学习加速器!

分享考题
share