刷题刷出新高度,偷偷领先!偷偷领先!偷偷领先! 关注我们,悄悄成为最优秀的自己!

单选题

    Danielle Steel, the 71-year-old romance novelist is notoriously productive, having published 179 books at a rate of up to seven a year. But a passing reference in a recent profile by Glamour magazine to her 20-hour workdays prompted an outpouring of admiration.

    Steel has given that 20-hour figure when describing her “exhausting” process in the past: “I start the book and don’t leave my desk until the first draft is finished.” She goes from bed, to desk, to bath, to bed, avoiding all contact aside from phone calls with her nine children. “I don’t comb my hair for weeks,” she says. Meals are brought to her desk, where she types until her fingers swell and her nails bleed.

    The business news website Quartz held Steel up as an inspiration, writing that if only we all followed her “actually extremely liberating” example of industrious sleeplessness, we would be quick to see results.

    Well, indeed. With research results showing the cumulative effects of sleep loss and its impact on productivity, doubt has been voiced about the accuracy of Steel’s self-assessment. Her output may be undeniable, but sceptics have suggested that she is guilty of erasing the role of ghostwriters (代笔人) at worst, gross exaggeration at best.

    Steel says working 20 hours a day is “pretty brutal physically”. But is it even possible? “No, ” says Maryanne Taylor of the Sleep Works. While you could work that long, the impact on productivity would make it hardly worthwhile. If Steel was routinely sleeping for four hours a night, she would be drastically underestimating the negative impact, says Alison Gardiner, founder of the sleep improvement programme Sleepstation. “It’s akin to being drunk.”

    It’s possible that Steel is exaggerating the demands of her schedule. Self-imposed sleeplessness has “become a bit of a status symbol”, says Taylor, a misguided measure to prove how powerful and productive you are. Margaret Thatcher was also said to get by on four hours a night, while the 130-hour work weeks endured by tech heads has been held up as key to their success.

    That is starting to change with increased awareness of the importance of sleep for mental health. “People are starting to realise that sleep should not be something that you fit in between everything else,” says Taylor.

    But it is possible—if statistically extremely unlikely—that Steel could be a “short sleeper” with an unusual body clock, says sleep expert Dr. Sophie Bostock. “It’s probably present in fewer than 1% of the population.”

    Even if Steel does happen to be among that tiny minority, says Bostock, it’s “pretty irresponsible” to suggest that 20-hour days are simply a question of discipline for the rest of us.

46. What do we learn about the passage about Glamour magazine readers?

A
They are intrigued by the exotic romance in Danielle Steel’s novels.
B
They are amazed by the number of books written by Danielle Steel.
C
They are deeply impressed by Danielle Steel’s daily work schedule.
D
They are highly motivated by Danielle Steel’s unusual productivity.
使用微信搜索喵呜刷题,轻松应对考试!

答案:

C

解析:

解析:C。根据Glamour magazine可定位至第一段第二句。该句主要是说《Glamour》杂志在一篇人物专访中简略提及丹妮尔一天工作20个小时的情况,引发了人们的钦佩之情。由此可知,《Glamour》杂志的读者对丹妮尔的工作时间感到钦佩,C项表述与此内容一致,deeply impressed对应原文中的outpouring of admiration,因此选C。 

错项排除:文章开始提到丹妮尔是一名浪漫小说家,并没有提到她小说中的异国情调,A项是利用文中出现的romance进行干扰,因此排除。文中提到丹妮尔是出了名的多产,并没有说读者对她作品的数量感到惊讶,故排除B项。第一段第二句说丹妮尔的工作时间引发了人们的钦佩之情(admiration),但并没有说这激励(motivated)了读者,因此D项排除。

创作类型:
原创

本文链接:46. What do we learn about the passage about Glamo

版权声明:本站点所有文章除特别声明外,均采用 CC BY-NC-SA 4.0 许可协议。转载请注明文章出处。

让学习像火箭一样快速,微信扫码,获取考试解析、体验刷题服务,开启你的学习加速器!

分享考题
share