刷题刷出新高度,偷偷领先!偷偷领先!偷偷领先! 关注我们,悄悄成为最优秀的自己!

单选题

Question 22 is based on the recording you have just heard.

A
It is the worst managed airport in German history.           
B
It is now the biggest and busiest airport in Europe.
C
It has become something of a joke among Germans.
D
It has become a typical symbol of German efficiency.
使用微信搜索喵呜刷题,轻松应对考试!

答案:

C

解析:

Recording Three

听力原文

    Today I’m going to talk about Germany’s dream airport in Berlin. The airport looks exactly like every other major modern airport in Europe, except for one big problem: more than seven years after it was originally supposed to open, it still stands empty. Germany is known for its efficiency and refined engineering, but when it comes to its new ghost airport this reputation could not be further from the truth. (22) Plagued by long delays, perpetual mismanagement and ever-soaring costs, the airport has become something of a joke among Germans—and a source of frustration for local politicians, business leaders and residents alike.

    Planning for the new airport began in 1989. (23) At the time, it became clear that the newly-reunified Berlin would need a modern airport with far greater capacity than its existing airports. The city broke ground on the new airport in 2006. The first major sign of problems came in summer 2010, when the construction corporation pushed the opening from October 2011 to June 2012. In 2012, the city planned an opening ceremony but less than a month beforehand, inspectors found significant problems with the fire safety system and pushed the opening back again to 2013.

    (24) It wasn’t just the smoke system: many other major problems subsequently emerged. More than 90 metres of cable were incorrectly installed; 4,000 doors were wrongly numbered; escalators were too short, and there was a shortage of check-in desks.

    So why, with so many problems discovered, didn’t the airport corporation decide to give up on the project and start over? The reason is simple: people are often hesitant to terminate a project when they’ve already invested time or resources into it, even if it might make logical sense to do so.

    The longer the delays continued, the more problems inspectors found. Leadership of the planning corporation has changed hands nearly as many times as the opening date has been pushed back. Initially, rather than appointing a general contractor to run the project, the corporation decided to manage it themselves despite lack of experience with an undertaking of that scale.

    (25) To compound the delays, the unused airport is resulting in massive costs. Every month it remains unopened costs between 9 and 10 million euros.

    Assuming all goes well, the airport should open in October 2020. But the still-empty airport stands as the biggest embarrassment to Germany’s reputation for efficiency—and a continuing drain on city and state resources.

22. What does the speaker say about the dream airport in Berlin?

解析:C。录音中说到柏林的梦想机场时,提到除了仍未开放,空空如也,它和其他欧洲的机场没什么两样,接着说到这与德国在效率方面的名声相去甚远,已经成为了德国人的一个笑话,C项的a joke among Germans是原文重现,因此选C。A项因机场尚未运行,不存在管理好坏的情况,而B、D两项与录音内容相悖,故均排除。

创作类型:
原创

本文链接:Question 22 is based on the recording you have jus

版权声明:本站点所有文章除特别声明外,均采用 CC BY-NC-SA 4.0 许可协议。转载请注明文章出处。

让学习像火箭一样快速,微信扫码,获取考试解析、体验刷题服务,开启你的学习加速器!

分享考题
share