刷题刷出新高度,偷偷领先!偷偷领先!偷偷领先! 关注我们,悄悄成为最优秀的自己!

简答题

Part B

48. Directions:

    Write an essay based on the chart below. In your writing, you should

    1) interpret the chart, and

    2) give your comments.

    You should write about 150 words on the ANSWER SHEET. (15 points)



使用微信搜索喵呜刷题,轻松应对考试!

答案:

参考范文

This column chart gives a clear overview on the choices of graduates in a certain college in 2013 and 2018. In 2013, 68.1 percent of the graduates sought employment after finishing education but this percentage has dropped noticeably to 60.7% in 2018. Contrary to this decline, only 26.3 percent of the graduates opted for continued education in 2013 but there were 34% in 2018. Another change is the doubled percentage of “entrepreneurial” students who determined to start a business, though the percentage remained low.

These changes originates from the following reasons. First of all, job market continues to approach the point of saturation, which somehow pushes students to acquire a more desired and higher degree to make them more competitive in job hunting. Another possible reason that drives undergraduates keen on postgraduate degrees is their uncertainty about their future. In fact, an increasing number of students haven’t even decided what to do after graduation. They think they might as well spend more years at school studying before figuring it out.

Bringing my analyses to a conclusion, I consider the changes both positive and worrying. Students’ sense of crisis and competitiveness should be encouraged but escaping from reality is not the right way to face challenges. I suggest college graduates listen to diverse advice to find out what the best option is to them, so that they can better exert their potentials.

参考译文

这张柱形图清楚地概述了2013年和2018年一所高校的毕业生所做的选择。在2013年,68.1%的毕业生结束学业后找工作,而到了2018年,这一百分比显著下降到60.7%。与这一减少相反的是,2013年时只有26.3%的毕业生选择升学,而2018年有34%。还有一个改变是决定创业的“企业型”学生比例翻倍,虽然比例仍然很低。

这些变化产生于以下原因。首先,就业市场继续趋于饱和,这在某种程度上促使学生去读一个更被看好、更高的学位来让自己在找工作时更有竞争力。另一个驱使本科生热衷于读研的可能原因是他们对未来的不确定。事实上,毕业后还没有决定要做什么的学生越来越多,他们认为还不如在想清楚之前,在学校多过几年。

将我的分析加以总结,我认为这一现象既有积极的一面,又令人担忧。学生的危机意识和竞争意识值得鼓励,但逃避现实并不是面对挑战的正确方式。我建议大学毕业生多听取各方面的建议,确定对自己来说最好的选择,从而更好地发挥自己的潜力。

解析:

题目分析

这张图表描述的是2013年和2018年两个年份某高校本科毕业生的去向,包含就业、升学和创业三种选择,描述数据前首先要读懂有几个变量、几个数据。然后将数据的百分比或逐年变化的趋势连贯起来。

完成对图表数据的描述后,一般需写出二至三点合理的可能原因,并分别做简要分析。

文章大纲

第一段:描述图表内容,比较两个年份各变量的变化;

第二段:对毕业生去向的变化列出几点可能的原因;

第三段:总结毕业生去向的变化趋势,表达自己的看法,延伸话题提出对学生的建议。

创作类型:
原创

本文链接:Part B48. Directions:    Write an essay based on t

版权声明:本站点所有文章除特别声明外,均采用 CC BY-NC-SA 4.0 许可协议。转载请注明文章出处。

让学习像火箭一样快速,微信扫码,获取考试解析、体验刷题服务,开启你的学习加速器!

分享考题
share