刷题刷出新高度,偷偷领先!偷偷领先!偷偷领先! 关注我们,悄悄成为最优秀的自己!

单选题
根据下面资料,回答36-40题
Bernie Sanders, an independent senator from Vermont, put a plan to make higher education at public universities free at the centre of his upstart campaign for the presidency in 2015. The idea seemed radical, even gimmicky. Now some democrats oppose the notion, for example Pete Buttigieg, the mayor of South Bend, and their arguments still pack a punch. Why indeed should taxpayers' money be spent on the children of the rich rather than more generous financial aid for the poor?
Across much of the rich world, a public-university education is free or nearly free, apart from the cost of books and living expenses. But those in America and Britain pay tuition fees which are high and growing higher. Places like America and Britain pass some of this increase on to students in the form of higher fees, with the understanding that poorer students will receive financial aid while richer ones will bear the full tuition bill.
To many politicians in these places, this seems just. Unlike primary or secondary education, university is a minority pursuit in most advanced economies. Only about 45% of adults aged 25 to 34 have some post-secondary education. Those people tend to come from richer families. A universal programme that mostly benefits a well-off not-quite-half of the country would seem a strange aspiration for egalitarian-minded politicians. Better to target aid at those from poorer families.
However, supporters of free university marshal a number of practical arguments. University attendees are more likely to come from wealthier families precisely because university is not free. Several analyses of the introduction of tuition fees in Britain found a negative effect on university attendance. A report produced by the Institute for Fiscal Studies estimated that an increase of ₤1,000 ($1,243) in tuition fees is associated with a decline of 3.9 percentage points in the rate at which recent school-leavers choose to go on to university. Work by Thomas Kane of Harvard University found a response of similar magnitude in America. And research by Susan Dynarski of the University of Michigan and Judith Scott-Clayton of Columbia University concludes that both attendance and completion rates are higher when education is more affordable.
But the most powerful arguments for free university are about values rather than economic efficiency. There are broad social benefits to a well-educated citizenry, because new ideas allow society as a whole to prosper. Amid constant technological change, a standing offer of free higher education may represent an important component of the social safety-net. Universality reinforces the idea that free education is not a makeshift form of redistribution, but part of a system of collective insurance forming an egalitarian society.

By citing Pete Buttigieg, the author intends to show_______

A
taxpayers' interests have been seriously damaged
B
Bernie Sanders' proposal has been widely welcomed
C
some democrats are opposed to Bernie Sanders' proposal
D
many poor people have dropped out of college
使用微信搜索喵呜刷题,轻松应对考试!

答案:

C

解析:

文章中提到Pete Buttigieg市长反对Bernie Sanders关于公立大学免费高等教育的提议,认为纳税人的钱应该更多地用于对穷人的援助,而不是用于资助富人的孩子。因此,作者引用Pete Buttigieg的例子是为了展示一些民主党人士反对Bernie Sanders的提议。所以答案是C。

创作类型:
原创

本文链接:By citing Pete Buttigieg, the author intends to sh

版权声明:本站点所有文章除特别声明外,均采用 CC BY-NC-SA 4.0 许可协议。转载请注明文章出处。

让学习像火箭一样快速,微信扫码,获取考试解析、体验刷题服务,开启你的学习加速器!

分享考题
share