刷题刷出新高度,偷偷领先!偷偷领先!偷偷领先! 关注我们,悄悄成为最优秀的自己!

单选题
根据以下材料,回答11-15题
A.By staying on a subject long enough to make all young children familiar with it, the gist becomes understood by all and word learning speeds up.This is especially important for low-income children, who come to school with smaller vocabularies and rely on school to impart the knowledge base affluent children take for granted.Current reform strategies focus on testing, improving teacher quality, increasing the number of charter schools and other changes.Attention to these structural issues has led to improvements in the best public schools, charter and non charter.But it is not enough.
B.The most credible analyses have shown that the chief causes were not demographics or TV watching, but vast curricular changes,especially in the critical early grades.In the decades before the Great Verbal Decline, a content-rich elementary school experience evolved into a content-light, skills-based, test-centered approach.Cognitive psychologists agree that early childhood language learning (ages 2 to 10)is critical to later verbal competence, not just because of the remarkable linguistic plasticity of young minds, but also because of the so-called Matthew Effect.
C.The latest bad but unsurprising news on education is that reading and writing scores on the SAT have once again declined.The language competence of our high scholars fell steeply in the 1970s and has never recovered.
D.The origin of this cruel truth lies in the nature of word learning.The more words you already know, the faster you acquire new words.This sounds like an invitation to vocabulary study for kids, but that's been tried and it's not effective.Most of the word meanings we know are acquired indirectly, by intuitively guessing new meanings as we understand the overall gist of what we are hearing or reading.The Matthew Effect in language can be restated this way: "To those who understand the gist shall be given new word meanings, but to those who do not there shall ensue boredom and frustration."
E.This is very worrisome, because the best single measure of the overall quality of our primary and secondary schools is the average verbal score of 17-year-olds.This score correlates with the ability to learn new things readily, to communicate with others and to hold down a job.It also predicts future income.The decline has led some commentators to embrace demographic determinism—the idea that the verbal scores of disadvantaged students will not significantly rise until we overcome poverty.But that explanation does not account for the huge drop in verbal scores across socioeconomic groups in the 1970s.
F.The name comes from a passage in the Scriptures: "For unto every one that hath shall be given, and he shall have abundance: but from him that hath not shall be taken away even that which he hath." Those who are language-poor in early childhood get relatively poorer, and fall further behind, while the verbally rich get richer.
G.Clearly the key is to make sure that from kindergarten on, every student, from the start, understands the gist of what is heard or read.If preschoolers and kindergartners are offered substantial and coherent lessons concerning the human and natural worlds, then the results show up five years or so later in significantly improved verbal scores.(Five years is the time span by which this kind of educational intervention should be judged.)
C

41.

42.

43.

44.

45.

A

第41题的答案是______

A
A
B
B
C
C
D
D
E
E
F
F
G
G
使用微信搜索喵呜刷题,轻松应对考试!

答案:

E

解析:

:根据题目给出的段落分析,第41题答案应该是E。C段开篇点题,指出了美国教育的一个问题,即中学生的语言表达能力再次下降。接着E段第一句承接上文,表达了对此问题的担忧,并明确提到语文分数是衡量中小学总体教学质量的标准,这与题目中的描述相符。因此,答案为E。

创作类型:
原创

本文链接:第41题的答案是______

版权声明:本站点所有文章除特别声明外,均采用 CC BY-NC-SA 4.0 许可协议。转载请注明文章出处。

让学习像火箭一样快速,微信扫码,获取考试解析、体验刷题服务,开启你的学习加速器!

分享考题
share